CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, 23 December 2011

filem seram !!

assalamualaikum......

peace yow...!! uik jap2 xabis agy...

22/12/2011 mmg tarikh mendebarkan bg setiap plajar yg ambik PMR... tipu la koang lau xberdebar... aku yg teman ni pon berdebar2 weyhh...aduiii.... ape2 pon thank to all plajar PMR coz korang da berjaya ngan result korang... n dalam 4 tahun ni yg terbaik kan.. bravo la dikk oiii...!! smoge korang gempak agy pasni k!! xsia2 cikgu n makbapak berkorban...

dgr cite kt perak ni skolah yg ranking :
  1. STAR
  2. SEMESTI
  3. MCKK
  4. SABDA
ape yg aku taw pasal sabda jew lah.. coz adk aku skolah situ kan...106 org dapat 8A. satu pencapaian yg baik bagi skolah baru... anak sulung pmr dapat baik macam tuh...wow!! tabik spring kt cikgu depe..
dapat2 result jew semua mak bapak menangis bkn nangis sedeh but nangis terharu... seronok tgk depe ni...pandai2 belaka..adess...

meh2 tgk gmbar meh....

bile cikgu sampai rmai xsaba2 nk tgk result dye..


my mom da xsabo2 nk nangis da... adess


congratz bro!! u da best lahh..

my beloved family....

pasni aku lak amik result seram aku..xnk ambik bole?? hahahahaha...ape pon xbole... 

peace yow!!

p/s:ha ni baru btol2 abis.... :P


Monday, 19 December 2011

DURIAN

assalamualaikum....


skunk musim durian right?? ase nyew lau ad timbang yg boleh track badan ni penuh ngan ape kompem durian yg bnyak nyew... makcik aku asyik suh ambik durian jew... aku lak jenis pantang.. PANTANG nampak durian...aku boleh abis kan 1bijik durian sorang2 jew.. haha... durian2 kepala saya pun sudah pening.. sebab nyew suhu badan dah tinggi nieyhh... korunk suke x durian mangkor?? yum2 aku suke giler but jgn lah mangkor sgt..ala2 je cukup lahh... ehh taw x mangkor tu ape??  mangkor tu makne nyew durian tu keras xlembik.. mcm tuh la...tp xde la pulak keras mcm batu..


                  
yum2 sedap giler...

dalam peti ais bukak je semerbak bau durian ades..kadang2 pening gak aku...menu umah aku pun 2 3 minggu ni semua durian..nasi durian, kuah durian ,cucur durian .... adoi..... parokkk!! ape2 pon i like DURIAN!!! hahaha...

p/s:rugi lau x suke durian.. org cina pon mkn durian taw... :)

peace yoww!!

Saturday, 17 December 2011

BERSATU weyh BERSATU !!

assalamualaikum....


  selamat bercuti to budak2 skolah...da nk abis cuti bru wish kannnn...huhuhu.. xpe its oke lambat dr xlangsungkan..... :)




"Hubungan orang mukmin dengan orang mukmin yang lain, adalah seperti sebuah binaan, yang saling kuat menguatkan antara satu sama lain". (Al Thabrani)''


  kenapa kite perlu berpecah..bersatulah untuk mewujudkan umat islam yg teguh.. lihat bangsa lain..bersatu untuk mengukuhkan kehidupan mereka...perpecahan antara umat islam ini umpama PISAU CUKUR...pisau cukur kepada agama.. disebabkan persaingan tu kita mengetepikan agama..agama menyeru supaya kite bersatu TAPI kenyataannya kita sudah berpecah itu da kire ketepikan ape yg diseru oleh islam..kutuk mengutuk n tuduh menuduh antara satu sama lain tu ape?? agama ada suruh kew?? setahu aku xde!! kita dok bergaduh rebut sana sini yg untung org lain.. depe kuasai semua...tanah,pertanian,perniagaan..kita??? baju melayu jew yg ada!! aku pon pening..adess...


nilai2 lah sendiri ekk...bersatu or berpecah ? org lain seronok tepuk tangan tgk bangsa kite mcm ni.. tggu mase je depe nk masuk jarum...aku xnk lalui zaman jajahan!! jajahan xbermaksud org barat memerintah kite but yg kt dlm ni pun boleh jajah kite... aku xnk la nnt bangsa kite semua terkemut2..time tuh parohh...


p/s: xtuju kat sape2..but senario kite skunk ni banyak sgt yg berkumpulan n xmau bercampur sekali.. kat skolah pun aku ada nmpak ber-group2 nieyh.. xpahammmm!!


peace yoww!! :)



Tuesday, 13 December 2011

Bete - Manis Manja

aku xpasti lah ape tanggapan korunk kat lagu nie kan.. but aku layan jew.....

nah lirik!!!

[Chorus]
Aku butuh perhatian
Tapi tak kau hiraukan
Aku butuh kasih sayang
Tapi tak kau berikan

Aku mau di manja manja (manja manja)
Tapi kamu cuek cuek aja

Aku bete sama kamu
Aku sebel sama kamu
Aku kegi sama kamu
Aku bete bete bete!

Aku bete dicuekin
Aku sebel dibiarin
Aku kegi dianggurin
Aku bete bete bete! aaahhh bete

p/s:pstt!! jgn sembur saya ekk... :)

berkira or kedekut ?? ehh xsame ke??

Assalamualaikum...
andddd hiii :)


urmmm...ape persepsi korunk pd mereka2 yg kedekut n berkira ni ek??
aku ni kdg2 berkira gak..but time aku ngah kering lah.. lau aku ad duit lebih tu aku xde lah nk berkira..  :)
aku no komen lah pasal org kedekut n berkira ni..but seriously not good lah tabiat tu... but kite xleh gak nk salah org tu kan mungkin dye ad alasan tersendiri...sape tahu?? hanya tuhan yg taw ape yg ad dalam aty n otak dye kan... so kite bersangka baik je lah k.. tp dalam baik2 tu kne lah rasional gak k!! lau dah smpai ngan mak sendiri pon berkira that is merepek!! oii lau mak kite berkira lah ngan kite MAMPOSS  xleh nak bayar weyhh... uissshhhh jgn lahhh.. korunk jgn wt k!! lau yg ad peangai cmtu ubah2 la k... utk kebaikan... tp lau x menyusahkan org tu go on lahh..


aku harap2 aku terhindar lah dari tabiat mcm nie... sbb aku dgr cita pon aku takut lau aku mcm tuh mkne nyew aku tkot ngan diri aku lahh akn?? upss..huhu... :P


p/s: jap2 kedekut n berkira ni tabiat ke ekk?? :P huhu blasah je lahh


peace yoww!! :)

Monday, 5 December 2011

Aku , Frenz And pic

assalamualaikum......

entri kali nieyh penuh gambar jew... so koang buta kan lah mate tgk aksi2 terlarang kite org nieyh....kuar ber-4..snap sane sini.... but we go to diffrent places n hari yg berbeza....


let's shows beginnnnnnnn.....



alo2... nah makan nah.. lapo ekk... cian ank ikan makkk..ups!!

nmpk x?? tu2!! nmpak x?? ishh..!

taw la dye pakai inai.. alaaa...tnjuk lah tunjuk lah...ape2 pon terbaikkk!!

upss!! huhuhu.. ape2??dah tgk jew jgn ckp bnyakk..

hahaha...xpyh susah2 beli frame da kan....

cpt la snap penat senyum nieyh....

uikk...tgk fon pon senyum ekk?? 

aku!!

aikk aku lagi? ape pon xboleee

intai skitt... kakakaka...


p/s: agak bosan ekk?? sorry lahh...chill beb!!

peace yow!!





Sunday, 4 December 2011

Selena Gomez & The Scene - Love You Like A Love Song

serius lagu ni best...

jgn ckp lah aku suke giler lagu nieyh.. koang layan k....

LIRIK :

[Verse 1]
It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with best we own
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A center full of miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

[Verse 2]
Cursing me, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hyptonized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are…I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

[Bridge]
No one can pause
You stand alone, to every record I own
Music to my hear that’s what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

I love you…like a love song…

Wednesday, 30 November 2011

what happen they was our mother

assalamualaikum.....


hi..hi.. kabaree....?
okeyh let's read what i want to write here...ups2.. ckp omputih lakk kannn....


~ok semua ad mak kannn... mybe yg skunk ad yg dah kehilangan mak dye but ape2 pon dye still penah ad makk.. if xde mak cmne kite ni dilahirkan betol x?? why aku ckp pasal mak ni?? nk kate ari ibu bukan kan?? ntah tibe2 nk tulis pasal mak.. yela bg aku ari2 ari mak...kite sendiri tahu xsemua kat dunia ni same kan?? aku slalu tgk tv cite pasal ank buang mak.. aku ase tu la sbbnye aku terpanggil nk wt entri kali ni...


#bg org mcm aku nieyh bile tgk anak kuang ajar ngan mak mesti bersirap punyer lahh... aku taw aku bukan lah ank yg mithali pon.. tp xde lah smpai nk sepak terajang , maki2 , smpai ada yg sggup mmbunuh atas sbb2 tertentu.. arap2 dijauh kan lahh...


    <<<<


knp syg wt macam tuhh... xpikir ke mak tuh la yg jage kite time kecik,yg lahirkan kite,yg mengandungkan kite..kite nangis malam sape yg sabar bgun nk tgk kite?? ibu tu lah yg tgk2 kite.. so xpatut wt mcm tuh...

mybe ada yg kate ''aku jadi macam ni pon sebab peangai die lah''  peangai dye yg mcm mne tuh?? syg manusia semua buat kesilapan syg.. kamu perlu bersyukur nasib dye x tekup je muke ko ngan bntal wktu kecik.. lau dye wt mcm tu ko xde kt dunia nie... ape yg dye wt pada kita, kite kne terima mungkin dye ad alasan tersendiri.. kita bukan taw pon kan... kita penah nk tnye ape masalah dye?? lau ad yg tanye tu tahniah la... anda mmg prihatin.. bkn yg xtnye tu xprihatin cuma segan nk tnye .. sbb aku pn xpenah tnye masalah mak aku tp aku peka la.. lau nmpk len macam je mak aku tuh aku taw la ad something wrong ...

ok2 balik paa topic tadi... wlau bagaimana pon peangai dye pada kite kita kne ingat syurga ditelapak kaki ibu.. xdgr kisah2 dulu... ad yg sgt beramal bertakwa tp xboleh mengucap bila nk mati sbb ape?? sbb dye da sakitkan aty ibu dye wlaupun bukan kehendak dye.. Rasulullah pon ad mnyata kan yang utama adalah IBU bila tnya lagi baginda sebut IBU.. sampai 3 kali baginda sebut nama ibu then baru lah ayah....  so ape maknenye tuh?? bayangkan yg mati ketika melahirkan ank dgelar mati syahid!! betapa besar nyew pengorbanan ibu semasa melahirkan kite?? nyawa dihujung tandukk syg.... walaupun sakit  semasa melahir kan tp bile da tgk kite dye boleh lagi senyum n cium2 kite.. cuba pikir logik lau kite,owg tu dah wt kite skit jgn kate senyum nk tgk pon xingin kan?? besar sungguh kasih syg ibu... cuba pikir berapa org klau diberi pilihan nyawa atau nyawa org len?? seorang ibu sggup memilih nyawa ank nya berbanding nyawa nya sendiri... kita??  utk kekasih bnyak lahh.. sanggup bunuh diri sebab kecewa.. no.. jgn macam tuh syg... bunuh diri itu dosa besar syg....

ape lagi yg membuktikan emak itu harus dihaormati ?? hah seorang emak boleh jage 10 org ank... 10 org ank belum tentu boleh jaga seorang ibu.. kite tgk jew lahh berapa bnyak pusat rumah org2 tua ad kt malaysia nie?? bnyak kan... yg hantar pn bukan semua xde waris or keluarga... ad jew tp mereka terlalu sibuk dgn urusan harian mereka.. macam mne ngan mak kite dulu?? xde urusan harian ?? dulu lagi susah basuh kain guna tgn , kisar cili dgn pengiling x pun lesung.. skunk?? senang nyew hanya tuhan yg tahu.. basuh kain guna mesin blend cili ngan blender.. ape yg susah lg??

#entah lahh pandai2 koang lah nk nilai... bukan nyew koang xboleh nilai kan... koang semua genius.. boleh berfikir dgn waras...


p/s:smoge aku sentiasa ingat bahawa ibu itu perlu diletakkan dihati ... menilai dgn perasaan syg bukan nyew nafsu...



peace yoww!!

Tuesday, 29 November 2011

Selena Gomez & The Scene - Who Says


aku ase dye sgt cantik!!!!! ko ase dye cantikk x?? hahahaha

ad cantik mcm aku x???? kakakaka

ape2?? suke aty lah aku nk peasaan pon... hahahaha
eh2 layan k... lagu ni pon bestt...

=p peace yoww!!

Sunday, 27 November 2011

situasi kite>>>> omJayyyyy!!

assalamualaikum...
slm awl muharram.... :)


aku gi majlis ke-agamaan tadi....
so!! when aku ckp ke-agamaan its mean semua yg dtg adalah se-agama ngan ak lahh kan...
mmm...bukan nk mmburuk2 kan BUT!!! seriously aku ase MALU n MARAH!!! 


y aku marah??
bkn sbb majlis or what, but gelagat org2 kita nieyh yg wt aku rase macam something.. pada aku something laa..xtaw arr korunk kan...PADA AKU K!! PADA AKU!!
 aku peasaan 2 pe'el org kite time majlis2 mcm nie :


1. bile owg dok ceramah2 tuh plezz lah k jgn lahh wt background muzikk..


#adoiyaii semak aku.. sedangkan kol pun ak xwt background muzik ni kan tyme2 owg dok smpai ilmu..


~ oleh sbb majlis ni formal ajk lak raja negeri kan so kompem lah ad makan2.. lau xde ajk raja2 pon aku ase bnyak dah majlis kite yg wt makan2 pas majlis kann...


2. bile tyme nak ambik makan tuh boleh x tlg beratur..


# ke nk aku tlg buh kan signboard "SILA BERATUR" kat  meja ambik lauk tuh.. lau beratur kan harmoni jew.. xde lah aksi tolak menolak , guling -berguling , yg paling best sape2 yg beratur ase mcm tunggu durian jatuh lak kan... setahun tunggu xgerak2..padahal selang 2 3 org jew kat depan tuh ... budak tadika pon taw nk beratur ni da matang plezz ekk..plezz..




haa tu lahh antara gelagat owg kite yg aku dapat tyme majlis tadi....
malu kowt..nasib xde bangsa len lau x dye ckp owg kite kebulur lak kann..
ha,ah kan kebulur la kowt...ehhh xmungkin sebelum majlis pon ad makan2 taw... kebulur amende nyew...


ape2 pon ubah2 lah peangai k....


*antara org yg beratur lame but xjalan2 tercegat jew kt tmpt yg sama - - - >> AKU!!
hahaha patot lah aku heboh ekk...
kakakakaka


       peace yow!!!


p/s: marah?? ad aku kesah.. but serius jgn wt peangai cm tuhh buruk seyhhh....

Thursday, 24 November 2011

Avril Lavigne - Wish You Were Here



sebab aku rindu kat Mr.giant aku tuh.... koang layan lahh lagu nieyhh k......

i wish were here Mr.giant!!!!! aku rindu giler kat ko!!
=p

saya + rindu + dyer

assalamualaikummm....
hi hi hi.....


aku ngah exam nieyh... bawu pas 4 kertass... ad agy 4 kertas nk kene adap... ngah2 exam nieyh aku still tibe2 rindu kat dyer...rindu sgt nieyh.... xmsj xkol... dye bz... aku pn patot nyew bz... tp.. ntah lahhh aty perempuan kan...xtaw lah kat koang kan??? lau koang ase yg same aku normal lah tuh.. tp lau koang xase ape yg aku ase makne nyew aku x normal lah tuhh... bak kate Mr.giant aku ni alien.. wahhh suke suki dye jew kannn..... dah lah 5 bulan x jumpe nieyh... 0iiiiii!!! mr.giant taw x aku ngah rindu kat ko nieyh.... ko mmg suke wt xtaw... tp ko taw sebenar nyew kannn.... huhu..... nak nangis kew??? no2 !!! kite kne strong walau bagaimana pun kite rindu jangan nangiss... xmo2... ko faham x ape yg aku ase nieyh... aku x pandai la nk bagi koang nangis cam dalam novel tuh... sbb aku x sekreatif  tuh... SEKREATIF???( ada ke ayt mcm tuh) ahhh ad aku kesah....



Kesimpulan ape yg aku nk ckp ary ni adalah aku rindu kat Mr.giant!! hahaha...

p/s : lau ase meluat ngan entri aku ni maaf banyak2 k!!

peace yoww!!



Saturday, 19 November 2011

KARA - STEP


layan2...best menari nieyh..... kurang skit lemak2 aku....wahahaha... muke pon cute2 nieyh... boleh la wt cuci mata ni haa.... da berhabuk sgt da nieyh....

peace yoww!!

Tuesday, 15 November 2011

kenduri

assalamualaikum...


aku da 2-3 ari terpikir2 nk cite pasal nie or x..bile aku pikir2 ni blog aku..aku pnye hal la kan??
ahad ari tu aku gi kenduri kat taman aku nieyh..hahaha yum2 sedap weyh..ad faberet aku.. gulai nangka n ayam panggang..sedap2...kulit dye nipis jew...adoiyaii....





hadiah?? aik gi kenduri dpt hadiah?? pelik tol.......


hehe...maaf2..nk tumpang glemer japp bole kan??

ni la buah tangan dr kenduri tuh...best ape...aku xpenah dpt agy yg mcm nie...sudu2 comel,potpori,telur,coklat,cawan slalu laa...ni first time nieyh....

hahaha... mcm2 kretiviti org skunk kan??? lagi beberape tahun ape bnda la owg bagi kan?? adoiyaii....kadang2 da xrase sonok pon ade...yela pembaharuan da banyak sgt...makanan pn da bertukar...dulu ayam masak merah kompom yg utama skunk owg wt ayam panggang... dulu air sirap skunk da mcm2 rase... aku ase yg dulu2 agy best...agy sesuai...urm..xtaw laa..setiap owg pandangan len2 kan...
soo layan jew lahhh...

peace yow!!


Monday, 14 November 2011

BSN wiff myfrenzz...

assalamualaikum....


bg salam sunat right??? jawab salam yg wajib....
OMjayyyy........ td ak xjwb salam....astaghfirullahalazim...
btw td aku g BSN ngan mmbe ak..beli no pin upu utk adk dye...
well, tlg menolong tu kan amlan mulia....
kiteorg tlg adk dye mne la tau nnt2 perlukan bntuan adk dye lak..kannn....
pnye lah lme melepap dlm BSN tu.. nasib ad aircon...lau x panas beb... da la mcm2 peangai.....
hamboi2....u must be nice wiff your costumer ok!! uff..what ever...


sbb dah tgh ary aku beli roti for lunch......






                                                this is my lunch meal today!!  yum yumm!!


    

sedap giler....hahaha..... left hand side is mostly like pizza...yum2..and right hand side inti dye telur rebus yg dihancurkan with hotdog.... sedap ape?!! bole la utk lunch aku ary nie....

    THANKS TO FAMILY CAKE BAKERY

p/s: aku kelam?? ada aku kesah???

peace yow!!





Sunday, 13 November 2011

Dato' Siti Nurhaliza - Falling In Love (Lyrics On Screen)

lagu ni xde la baru,lame la gak...tp aku suke lagu ni..so layan jew lahh....

LIRIK.........

Once in a lifetime
An angel sweeps you off your feet
And everything I’m about
Dissapears before my eyes

You’re taking me higher when I hear you speak to me
It feels so familiar but I’m caught up in this fantasy

Chorus
Now I can’t seem to find myself
Oh I can’t seem to ease my mind
Oh I think I’m falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

When I look into your eyes
I see your love that comforts me
Even now when I go to sleep
I wait to see you in my dreams

You’re taking me higher when I hear you say my name
I’m trying to tell you that I never want to let you go

Ulang Chorus

Over and over again
It plays out in my mind
I can see it clearly
You give me something new to believe in
Come take me away

Ulang Chorus 2X

Greyson Chance - Yoü and I

You and i ....
hahahaha.....
beangan kejap....
ape pon layan k..............

=p chill k!!!

peace yow!!

Greyson Chance Perfoming on AIM featuring Najwa Latif LIVE in Malaysia

sebab da minat sgt ngan budak nieyh....nah ambik persembahan dye kt aim baru2 nie...

aku pn xphm npe aku mnt kt dak sorg ni....ape2 pon layan ek....... GREYSON CHANCE THE BEST!!

luv u!!!! LoL...

:-P

Saturday, 12 November 2011

C.I.N.T.A


assalamualaikum.....
hi.....

Ape yg korunk tahu pasal cinta?
ape2??
aku pon x la tahu sgt pasal cinta2 nie..but pe yg aku tgk n rasa la kan...
biasa nyer...cinta mesti ada syg,rndu, jelez,sedih,gembira mcm2 rasa lah...da macam ikan 3 rasa kan...
pon boleyh......

#  jelez.....
wahh..ni jgn ckp la....tipu koang xpenah ad peasaan jelez kt pasangan koang...mesti ada..sikit pn mesti ada lah...cuma beza nye cara kite mengatasi nyew... Org kata cemburu tanda nyer syg.. syg kew?? uptoyou larh..

#  kongkong
xsemua mcm nie...actually kongkong ni pun baguz jugak...but jgn lah terlalu kongkong k...nnt pasangan bosan....n jgn nk blagak yg pasangan koang tu mcm budak2 ape pun xreti... lemas mak nyahh..

#  kepercayaan
haa...bnda ni penting giler dlm hubungan koang...btol caya lah ckp aku...cuba koang pkir lau xde kepercayaan ni semua nyer kite anggap negatif.. so tanamkn kepercayaan koang kt pasangan koang k..

p/s : org kata cinta itu buta, thats y lah depa meraba... 

peace yow!!  =p

Thursday, 10 November 2011

begedil wif myfrenzz

Assalamualaikum..........


smalam aku ngah best layan fb tibe2 mmbe anta chat...
ajak aku wt begedil pulakk.....adoiyaiii......da pkul 4.30 beb!!! 4.30!! M.A.L.A.S betol.....
mls2 pon tbe2 aku teasa nk mkn lak..disebbkn peasaan mkn yg meluap-luap aku pon siap2 la gi umah dye...
pst..gi umah mmbe semata2 nk masak..umah aku xleh masak kew kannn....hahaha....
siap2 da kul 6!! 6?? giler lame tol..ape aku wt???aku pon xtaw... bialah...aku dtg umah dye berdua...
da sampai umah tibe2 mmbe yg aku bwk tu nk blik plak...adoiyaii...pastu dye call superhero dye...
jeng3!! superhero dye dtg tggl la aku berdua ngan tuan umah....


*lirik...
berdua dengan mu
pasti lebih baik
mkn bnyak2
hahaha...


leka masak tgk2 lg 10 minit nk kul 7!! weyh maghrib weyh...kelam kabut aku mkn pastu blah....
Ya Allah...xsopan dan xberadap langsung....maaf le tuan umah..tpi sempat la aku basuh pinggan yg kteowg guna mase masak td...


*nah...ni la hasil masak berdua....sedap kowt....siap dgn persembahan lagi..koang ad???

RESEPI BEGEDIL:

  1. kentang dilenyek
  2. daging dicincang dan direbus
  3. bawang putih,merah,cili api dicincang
  4. garam,rempah kari,serbuk perasa,lada hitam
  5. minyak utk goreng

p/s:daging boleh ditukar dgn bnda lain ikut tekak koang lahh...

Monday, 7 November 2011

santapan berbuka

assalamualaikum.....


hihihi....sbelom raya aji ari tu aku puasa wif my mom...my mom say puasa 9zulhijah baguzz dosa tahun lalu diampun kan..wallah'ualam...lau slh maap la ye...

aku berbuka ape ari tu??hahaha..ni nk habaq mai ni...
menunjuk la pulakkan...ahh ad aku kesah...nk share jew...xsuka xpe...kannnn.......

    


pizza ultimate cheesy 7 wif kfc lar....yum yum yum.....sedap2......

#ape yg sedap??!!  sup cendawan!!!hahahha....aku lau pizza sup cendawan dye ka pebret aku.....
pizza ultimate ni pon sedap gak...chess dye..mak aiii xterkate la....mmg terangkat beb wa cakap luuu~~

kfc??wahhh coleslaw dye!!yum2...tu pebret aku...lg satu chessy wedges..tu lagi sedap..tp ari tumy mom xbeli laa...lupe kott...maklum la time ibu order aku ke lain, tu makan dye!!...huhuhu...

oke2..aku taw koang mnyampah aku dok merepek ni kan...nk abis la ni...

                                                       -TAMAT-

*p/s:  peace yow!!

Friday, 4 November 2011

# First Time

hi......

ari ni aku x gi skolah <kpd yg brsekolah jgn tiru aksi ni> hehe....
malas meyh <seorg yg mls>

pg2 agi ibu da bg arahan...

ibu: along kunk kmu masak rendang udang yer....
aku: ok!!
<sambung tido>

# giler!!! aku ckp ok? mane pernah aku masak rendang udang...adoiyaiii...berat ni!!!
bgun pagi terus g pasar pagi beli kacang, nk masak rendang udang dgn kacang...

siap search internet cri resipi!! <poyo sgt!!>

#bahan2:
1) udang
2)santan
3)bawang merah
4)bawang putih
5)daun kunyit
6)serai
7)cili kering
8)serbuk kunyit
9)garam
10)kacang
11)asam keping

#cara2:
1) tumbuk (bawang putih.bawang merah,cili,dan serai)
2)potong kacang dan hiris daun kunyit
3)masukkan udang,dan semua bahan2 lain
4)then pasang api dan biarkan sampai udang dan sayur tu masak...
                                                            

yum..yum..yum........boleh makan!!!!

    

see.....jadi gak ape yang aku masak ni....hahaha

p/s:  suka giler   =p

Sunday, 30 October 2011

seminggu lagi

assalamualaikum.......


tadi pagi2 ibu dah gerak...dengan mls nye ak bgun and mandi....adoiyaii..bru ingt nk bgun lambat..
kite owg siap2..then g umah menteri besar...ada ceramah kat sana....
ceramah tu cita pasal HARI RAYA HAJI....


ustaz tu ckp actually bkn raya haji..yg paling tepat RAYA KORBAN!!
lau raya haji owg yg wt haji je la bleh raya kan..huhuhu...
pastu,nk wt korbannie org tu kena:
1.baligh
2.islam
3.waras
4.berkemampuan
5.binatang yg nk disembelih


then,binatang tu mesti:
1.sihat
2.xcacat


ha...ari ni bru la ak taw, lau kite wt korban kite disunatkan tgk n u know what?? mcm mne darah tu mengalir mcm tu lah dosa kite keluar...mkne nyew? wt la korban ek,smoga dosa yg xtertanggung tu kurang sikit..


kanak2 yg xcukup imo xleh wt korban tp boleh tumpang wt aqiqah..
then aku baru dpt taw org yg wt korban nazar xboleh makan daging yg dye korban tu,lau dye makan dyer kena ganti balik daging tu..


pastu,ustaz tu ckp,org yg wt kerja semasa korban tu xboleh dpt daging koraban lebih dr org len..lau org len dpt 1 kilo,dye pon kne ambik satu kilo...tp lau yg wt kerja tu nk gak upah bole tp dgn wang len la...mksudnye xboleh ambik upah dgn daging korban..


lau nk cite semua bnyak sgt pulak...ni jela yg dpt kongsi pown...lau nk taw lebih2 lagi search la ibadah korban k..


chill beb!! c at next entri yaa....


*lau ad yg silap tu maaf,mungkin aku silap tafsir ape yg aku dpt 

Saturday, 29 October 2011

hai.......
assalamualaikum...
selamat selamat selamat.....


haa ape lagi???
ni nk habaq mai ni....
meh dekat2 sikit...cita2 mcm ni xleh ckp kuat2...


nk cite pasal En.giant hehe....dye tnsion ngan keje dye kite lak yg kannnn..kite??? <sgt plastik kn>adoiyaiiii.....nk mrh2 mengamuk2 gi la men game tumbuk2 kew,msuk silat kew,xpun gi restling<betul ke> kaann...jgn lah dok memecahkan gegendang telinga aku..xpasal2 kne gi servis telinga plak..


tp kan,tp kan....dalam mrh2 ad gak lawak nyew...nk taw??mne lehh,rhsia..hahahahaha....
bak kata fynn jamal tu "rhsia kita berdua" kite berdua tu mksud nyer aku n En.giant lahhhh...






ni la En.giant..peasan muda kan...bio ler....sgt baby..baby tua!!!!hahahaha...
luv u a lot larh En.giant..ihhi<gediks>
terlebih suda....ahakksss ad aku kesah!!!kannnnnnn

aku:En.giant bile nk jumpe?
En.giant: nnt k..ngah bz..
aku:oke!!
En.giant:rindu larhh<ups,malu>
aku:<blink2 wt muke mntak penyepakk>
En.giant:<wt muka blurr mcm xnmpk ape2>




wahhh mmg kaaannn...sgt xberjiwa!!!

Friday, 28 October 2011

wanita curang?!!

assalamualaikum...
ahha!!nk cite ape ary ni??ape2??<gedik>
CURANG!!
Lelaki??ups!!no no no...
slalu sgt dgr cite lelaki curang da lali laa..
wanita curang..ahha!!ad bran ke??
kenyataan nye ad...wlaupun susah nk jumpa tp ad!!dgr tu ADA!!




why?why?why?!!!!
mygod!!
let's think...ummmh..haaa...kurang tumpuan dan perhatian kot....
kpd kaum Adam..mcm mne korunk nak pompuan ni take care n beri tumpuan kt koang mcm tu jgak la perempuan...masa tu penting!!!!para suami n kekasih..luangkan sedikit masa utk pasangan anda...kerana wanita ni mesti nk spend time ngan pasangan nya...mse tu la wanita nk bercerita,mengadu,bergurau n bermanja...walaupun sikit tp mesti ad...baru lah dye rasa disayangi..OK?!

yang pompuan pown...jgn la curang2 ek...yes kadang2 kite rase xdihargai n dipinggirkan..tp wlau mcm mna skali pon..ingat yg lelaki lebih berkuasa di bumi ni...kita sebagai perempuan still bergantung dengan lelaki..<to yg dah berkahwin yg baru berkapel2 ni rilex dlu,haha>

ape2 pon lelaki n perempuan sama shj...xmo curang2 k....sayangailah c dye..hargai ape yg kite ad skunk..jgn tamak haloba...smua nk perfect kannnn...no body perfect lah tayammm...

abis suda merepekk...chill...

*borink??!!sowyyyyyyyyy...ahakss!!

Thursday, 27 October 2011

totorial saya!!!

video
maaf klau video xok...first time wt...lau gaya2 yg keterlaluan and annoying to maaf2 kn la k...
abai kan pemandangan di blakang tu oke..hihihi....klau agk mnyampah tu...hihihi ad i kesah kn???

*mmg begitu..ihhi...<sopan>
upss sya gedik!!!whatever....tggl kn komen ekk..

tq for wacthing......=P

krushers full of real bitz!!!

sempena depavali ni family n i go to..........kfc......hehe....kite owg serbu  kaunter forrrrrr krushers...yum2..very sedap yogurt....hahaha...sedap giler kowt...it's luv at first sip with our irresistible krushers.Made from the finest ingredients and blended just right with real chunky bitz,choose from Classic,Sparklers or Yogurt variants----------there's always a Krushers for everyone....


yumyum..........

mygod!!!!!!!!!

bley ulang balik x tyme ni...sedap hingga menjilat jari wooooo............


*p/s;sape nk blanje?? dialu-alukn..ehhe...woot woot....

Monday, 24 October 2011

Greyson Chance - Waiting Outside The Lines

. saya dah giler ngan budak nie....


waiting outside the lines lirik...


You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

The world will force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

I’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

I’m Waiting, waiting, just waiting I’m waiting
I’m waiting, waiting, just waiting
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You’ll never enjoy your life
Living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?


maksudnyer.....


Anda tidak akan menikmati kehidupan anda,
tinggal di dalam kotak
Anda begitu takut mengambil peluang,
bagaimana anda sampai ke atas?

Undang dan peraturan,
memaksa anda untuk bermain ia selamat
Buangkan semua teragak-agak,
sudah tiba masanya untuk anda untuk merebut hari

Daripada duduk di sekitar
dan melihat pada esok
Anda Harus membiarkan kaki anda dari tanah,
masa kini

Saya menunggu, menunggu, hanya menunggu,
Saya menunggu, menunggu di luar garisan
Menunggu di luar garisan
Menunggu di luar garisan

Cuba tidak menyesal
walaupun ia hanya malam ini
Bagaimana anda berjalan di hadapan
jika anda terus hidup di sebalik

Terperangkap dalam kedudukan yang sama saya,
anda layak lebih banyak lagi
Ada seluruh dunia di sekeliling kita,
hanya menunggu untuk diterokai

Daripada duduk di sekitar
dan melihat pada esok
Anda Harus membiarkan kaki anda dari tanah,
masa kini, hanya membiarkan ia pergi

Dunia akan memaksa anda tersenyum
Saya ke sini untuk membantu anda notis pelangi
Menyebabkan saya tahu,
Apa yang anda adalah di luar sana

Saya menunggu, menunggu, hanya menunggu,
Saya menunggu, menunggu di luar garisan
Menunggu di luar garisan
Menunggu di luar garisan

Saya cuba bersabar (Saya cuba bersabar)
Langkah pertama adalah paling sukar (yang paling sukar)
Saya tahu anda boleh membuat,
meneruskan dan mengambil

Saya Menunggu, menunggu, hanya menunggu saya menunggu
Saya menunggu, menunggu, hanya menunggu
Saya menunggu, menunggu di luar garisan
Menunggu di luar garisan
Menunggu di luar garisan

Anda tidak akan menikmati kehidupan anda
Hidup di dalam kotak
Anda begitu takut mengambil peluang,
Bagaimana anda sampai ke atas?

*kot lahhhh..hahahaha....

maaf2 sy bukan pakar bahasa.. : )

Friday, 21 October 2011

Greyson Chance




lirik unfriend you....


I really thought you were the one
It was over before it begun
It's so hard for me to walk away
But I know I can't stay

You're beautiful and crazy too
Baby, that's why I fell into you
Even though you would pretend to be
You were never with me

So it's over, yeah we're through, so I'mma unfriend you
You're the best I ever knew, so I will unfriend you
'Cause I should have known, right from the start
I'm deleting you right from my heart
Now it's over, my last move is to unfriend you

I thought in time that you could change
Time and love would heal the pain
I didn't want this day to come
Now all I feel is numb

So it's over, yeah we're through, so I'mma unfriend you
You're the best I ever knew, so I will unfriend you
'Cause I should have known, right from the start
I'm deleting you right from my heart
Now it's over, my last move is to unfriend you

You come on to anybody
Everybody all the time
You give up to anybody
What I thought was only mine

So it's over, yeah we're through, so I'mma unfriend you
You're the best I ever knew, so I will unfriend you
'Cause I should have known, right from the start
That you didn't have a human heart
Now it's over, my last move is to unfriend you

So I'mma unfriend you
So I'mma unfriend you


GREYSON CHANCE....


Chance was born on August 16, 1997 in Wichita Falls, Texas, and currently resides in Edmond, Oklahoma. He is the youngest child of Scott and Lisa Chance; he has a sixteen-year-old sister, Alexa, and a nineteen-year-old brother, Tanner, both of whom also play music.Chance began playing the piano at the age of 8 and has had three years of piano lessons; however, he had no formal vocal training.
Of his inspiration, Chance said, "I love artists who are able to communicate their emotions through music and sing from the heart. That’s what I’m hoping to do with my songs." He is emboldened by Lady Gaga; after seeing her performance of "Paparazzi" at the 2009 MTV Video Music Awards, he said: "I was awestruck by her performance. I love her sense of drama and theatricality, plus she’s an amazing singer and piano player." Chance is also inspired by Christina Aguilera, rock band Augustana, R&B singer John Legend, singer-songwriter Elton John, and John Lennon, of The Beatles fame.

=> 11 nov ni greyson akn buat show kt KL pastu at kota kinabalu...
=> selanjutnya boleh go to http://www.universalmusic.com/

*skunk greyson ad kuarkan album 'hold on 'till the night
*lagu2 dye yg best bg aku waiting outside the line and hold on till the night...



Thursday, 20 October 2011

tanda lelaki yang dicntai jin betina


Apabila seseorang manusia lelaki itu dicintai jin betina maka ia ada beberapa tanda:
1. Anda akan mempunyai sikap seperti seorang wanita seperti sangat kuat emosi seperti pemarah, kuat merajuk, sangat pemalu, mudah panik atau gelabah, putus asa dan sebagainya.
2. Anda sangat suka menyendiri, sangat tak selesa berada di khlayak ramai, apalagi kalau menjadi tumpuan ramai dan anda mungkin dapat perhatikan sekurang-kurang jari anda akan menggeletar atau mungkin diri anda sepenuhnya panik dan menggeletar.
3. Anda suka melamun dan berkhayal membayangkan perkara-perkara romantik contohnya berasamara atau ‘berkasih-kasihan’ dengan wanita (siapa  saja wanitanya samada sesorang yang anda kenal, pernah lihat atau anda cipta sendiri orangnya)
3. Anda suka bersendirian berjalan malam.
4. Anda suka duduk melamun dan melayan perasan dibawah cahaya bulan purnama.
5. Anda sering merasa gembira, sedih, sayu, atau rindu, pada seseorang yang anda sendiri tak tahu pada siapa.
Semua faktor di atas boleh jadi sederhana atau sangat kuat menguasai diri anda bergantung kepada sejauh mana angin bisa atau malah jin itu sendiri masuk ke dalam jasad anda,terutamanya pada bahagian kepala.

Begitu juga ia bergantung kepada kekuatan dan perangai jin betina itu sendiri, di mana kalau ianya sering datang menziarahi atau mengikut anda ke mana saja anda pergi, maka kesan gangguan itu akan anda rasa pada banyak masa, tak kira siang atau malam.
6. Anda mudah jatuh hati atau jatuh cinta pada mana-mana wanita, samada yang dah lama atau baru anda kenal malah mungkin yang anda nampak di tengah jalan sekali nampak saja anda akan ingat atau terbayang-bayang orangnya dengan perasaan yang penuh rasa rindu dan cinta.
7. Anda mungkin selalu didatangi perempuan  yang anda kenal atau tidak, perempuan yang sama atau berganti-ganti pada masa mula terlelap atau ditengah malam dalam keadaan antara tidur dan jaga.
Kemudian apa saja boleh jadi, mungkin sekadar datang, atau berasmara dengan anda, atau lebih…
8. Anda mungkin sering bermimpi didatangi dan berasmara dengan perempuan.
Dan kalau anda sampai melakukan hubungan jenis dengannya maka ia sangat bahaya, kerana mimpi pada anda, tapi alam nyata baginya ia mungkin ketagih atau menjadi sangat sayang, dan akan terus menjaga anda dengan ketat.
Malah ia akan menjadi lebih berat, bila anda ada anak dengannya di alam jin itu, anda mungkin nampak anak itu dalam mimpi anda, Wallahua’lam.
(Risikonya kalau cuba dipisahkan anda mungkin akan menghampiri, atau jadi gila, atau mungkin melakukan sesuatu yang di luar dugaan dari sebab tekanan angin bisa atau dirasuk oleh perasaan jin itu sendiri.)
9. Pada gangguan yang lebih teruk, jin itu menjelma di hadapan anda seperti manusia, maka anda rasa berhubungan dengannya itu adalah di alam nyata.
Biasanya pada tahap gangguan kuat peringkat ini, sesorang itu sentiasa menyendiri atau mengasingkan diri agar sentiasa dapat bersama dengan ‘kekasihnya’ itu dan selalu bercakap sendirian sedangkan pada pandangannya ada temannya.
Ia terutamanya kalau jin itu adalah jin hutan dan seseorang itu sentiasa berada pada tempat yang tiada manusia seperti dalam hutan atau rumah-rumah terpencil dan sebagainya.
10. Anda mungkin bangun pagi dan terasa seperti ada orang menemani anda tidursemalamnya dan anda mungkin merasakan orang itu seorang perempuan.
11. Anda mungkin bangun pagi dan merasa ada melakukan hubungan badansemalamnya, walaupun anda mungkin tidur seorang diri.
12. Mungkin pada wajah anda ada cahaya lembut, iaitu suatu aura dari makhluk halus itu dan mungkin menjadi pelembut hati orang yang memandang anda, seperti mereka itu sedang memandang seorang wanita cantik yang penuh kelembutan.
Kecuali kalau jin itu marah, atau tak puas hati dengan anda terutama kalau amalan pendinding anda mula memberi kesan kepadanya, maka cahaya lembut itu akan hilang dan bertukar kepada cahaya wajah ‘mendung’ atau gelap seperti orang yang sedang marah.
13. Kalau gangguan lebih berat, anda mungkin akan mengalami rasukan oleh ‘awek‘ anda tersebut.
14. Anda mungkin selalu terasa seperti ada orang mengekori anda ke mana-mana.
15. Orang lain mungkin nampak bayangan hitam atau wanita yang selalu menemani anda.
Biasanya ia boleh dilihat dari jarak jauh tapi bila dah dekat, tak ada pula ‘orangnya’.
16. Kalau anda terkena jin yang kuat cemburu, nescaya ia akan menghalang anda dari berkahwin, kerana tak mahu berkongsi kekasihnya.
17. Kalau dapat kahwin tapi jin itu belum terlepas gangguannya, mungkin rumahtangga anda selalu jadi ‘perang saudara laki bini’, anda berlaku curang, tak peduli atau tak suka mendekati isteri, cemburu atau marah tak tentu pasal dan sebagainya.
Soalnya selagi jin itu belum berpuas hati ia akan terus menghasut dan berusaha memporak porandakan rumahtangga anda, kalau boleh biar bercerai agar anda akan menjadi miliknya seekor.
18. Nafsu anda naik tak tentu masa dan tak ada sebarang sebab munasabah dan tak mustahil kalau isteri ‘berhalangan’, anda guna atau cari jalan lain termasuk cara yang tak senonoh, kecuali kalau anda seorang yang berilmu dan kuat iman.
Malah ia boleh jadi antara faktor penyebab seseorang itu melakukan keganasan seks, termasuk merogol, terutamanya kalau jin betina itu gila seks kerana ia akan dapat ikut serta.
19. Kalau dapat anak, maka tak pula mustahil antara anak-anak itu yang didatangi jin betina pada mana-mana cara seperti bapanya juga terutama bagi anak-anak lelaki.